Hvorfor får man ikke fodbad hos den fagligt kvalificerede fodterapeut?

Fodbad er personlig hygiejne, ganske som tandbørstning er det.

Et fodbad kan være velegnet til at vaske fødder, og kan være ganske afslappende i hjemlige omgivelser.

Et fodbad kan alene ikke fjerne hård hud, og tilfører ikke fugt til huden. For lange og for varme fodbade er direkte dårlige for fødderne, – de kan være direkte farlige for en diabetiker.

Et fodbad kan ikke fjerne fodsvamp, neglesvamp, tørre revnede hæle, ligtorne og fodvorter.

Et fodbadekar kan ikke kommes i autoklaven, så svampesporer kan nemt bringes videre fra den ene person til den anden. – Ganske uhygiejnisk at tænke på.

Hvis almindelig afvaskning af fødder i forbindelse med bad ikke er tilfredsstillende, anbefaler vi der hældes cirka 38 grader varmt vand i et fodbadekar, og der tilsættes et enkelt eller to stænk almindeligt opvaskemiddel til afspænding af vandet. Fodbadet må højest varer 10-12 minutter.

Brug aldrig brun sæbe, sæbespåner eller andre stærke sæbeblandinger.

Efter fodbad bør fødderne smøres ind i en fodcreme som passer specielt til fødderne, aldrig creme imellem tæerne. Husk der findes cremer specielt udviklet til tørre fødder, varme fødder, kolde fødder, og hæle revner.

Mange mennesker fortrækker efter et fodbad at fjerne hård hud med en fodfil/neglefil, men det frarådes på det kraftigste, da den friktion der opstår ved brug af filen, gør at der dannes yderligere hård hud, så det er en ond cirkel. Derfor er fodfil bandlyst hos den fagligt kompetente fodterapeut, som kun bruger skalpel med helt nye steriliserede blade til hver enkelt patient.