Når der kommer en ekstra stor belastning på et begrænset hudområde, opstår en ligtorn. Kroppens forsvarssystem træder til og forsøger at beskytte området, ved at danne meget hornstof, og mange celler i det belastede område.

Hornstoffet trykker sig sammen, og danner til sidst en hård klump, som så bliver trykket ind i huden. Der kan opstå sår omkring den hårde hud, men dette ses kun i slemme tilfælde.

Ligtorne behandles proffesionelt hos den faglige kompetenete fodterapeut, som beskærer den hårde hud. Fodterapeuten giver samtidigt gode råd til undgåelse af ligtorne. Det kan være dine sko er for smalle eller tåkappen ikke er helt korrekt til dine fødder. Sommetider kan løsningen være en stødabsoberende indlægssåler som passer til skoene og netop dine fødder.

Husk at passe på dine fødder hele livet. Det er dem som skal bringe dig og resten af din krop rundt hele livet. Når fødderne svigter er det næsten umuligt at finde et medmenneske som vil bærer en rundt.

Vi advarer mod brugen af såkaldte ligtorne plastre med salicylsyre, da de kan ætse huden omkring selve ligtornen, med større skader til følge.